مالیات تکلیفی شرکت ها و مشاغل



مالیات تکلیفی شرکت ها و مشاغل

یکی از روش های دریافت مالیات، مالیات تکلیفی می باشد. اگر برای پرداخت مالیات به مشکل برخورد کرده اید و می خواهید از مشاوره رایگان مالیاتی زیر نظر برترین کارشناسان مالیاتی بهره مند شوید می توانید به صفحه  مشاور مالیاتی  مراجعه کنید و یا با همکاران ما در شرکت حسابداری و مالیاتی …. تماس بگیرید.

 

مالیات تکلیفی چیست؟

باشنیدن مالیات  تکلیفی اولین سوالی که مطرح میشود این است که مالیات تکلیفی چیست؟ و چگونه محاسبه می شود؟همان طور که می دانید همه افراد حقیقی و حقوقی موظف به پرداخت مالیات هستند و باید در برابر خدماتی که دریافت می کنند مالیات بپردازند.

مالیات تکلیفی در واقع مالیاتی است که به درآمد اشخاص تعلق میگیرد و پرداخت آن مانند یک تکلیف بر اشخاص حقیقی و حقوقی ضروری است. در مالیات تکلیفی بر اساس قانون مقدار تعیین شده باید از درآمد اشخاص توسط پرداخت کننده درآمد کسر و پرداخت شود.

 

معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان

 

 

 

برای درک بهتر این موضوع که مالیات تکلیفی چیست؟ و چگونه محاسبه می شود؟میتوان مالیات حقوق که توسط کارفرما از حقوق کسر و پرداخت میشود را مثال زد.

برای تعریف مالیات تکلیفی به زبان ساده میتوان گفت مالیات تکلیفی مالیاتی است که وظیفه پرداخت به عهده شخص دیگری است نه همان شخصی که مالیات مربوط به اوست. برای مثال مالیات حقوق کارگر مربوط به حقوق کارگر است اما توسط کارفرما باید پرداخت شود.

 

انواع مالیات تکلیفی

انواع مختلف مالیات تکلیفی در قوانین مربوط به مالیات مستقیم شامل:

  • مالیات اجاره املاک (مطابق ماده ۵۳ ، تبصره ۹)
  • مالیات حقوق  (مطابق ماده‌های اصلاحی ۸۵ و۸۶)
  • مالیات سود مضاربه (مطابق ماده ۱۰۲)
  • مالیات حق الوکاله (مطابق ماده ۱۰)
  • مالیات نقل و انتقالات املاک (مطابق ماده ۵۹)
  • مالیات اشخاص حقوقی و مؤسسه‌هایی که در خارج از کشور اقامت دارند. (مطابق ماده ۱۰۷)
  • مالیات مسئولین مربوط به رفع اختلاف اشخاص حقوقی (مطابق ماده ۱۱۶)
  • مالیات مؤسسات بیمه (مطابق ماده ۱۰۹)
  • مالیات منافع بلاعوض دارایی‌ها ( مطابق ماده ۱۲۳)
  • مالیات نقل و انتقالات سهام ( مطابق ماده ۱۴۳)
  • مالیات مسئولیت آخرین سرپرست شخص حقوقی و مدیران رفع اختلاف و ضامن‌های آن‌ها (مطابق ماده ۱۱۸)

مالیات تکلیفی شرکت ها و مشاغل

 

نحوه محاسبه مالیات تکلیفی

نحوه محاسبه مالیات تکلیفی بسیار پیچیده میباشد و برای کار های مختلف درصد های مختلفی به عنوان مالیات تکلیفی در نظر گرفته میشود. قانون گذار در این راستا برای آن که عدالت برقرار شود برای اقشار مختلف جامعه مالیات های تکلیفی متفاوتی را در نظر گرفته است.

در واقع بر اساس حوزه فعالیت اقتصادی این درصد متفاوت خواهد بود و همه چیز به شرایط کسب و کار و نوع کسب درآمد دارد.

برای آن که بتوانید در این راستا در زمان معین مالیات تکلیفی خود را پرداخت کنید و مشمول جریمه نشوید پیشنهاد میکنیم از خدمات مالیاتی که برترین شرکت های حسابداری ارائه میدهند بهره ببرید.

به این ترتیب در زمان مقرر محاسبه مالیات تکلیفی شما انجام میشود و با پرداخت به موقع مالیات تکلیفی مشمول جریمه نمیشوید.

  • جرائم عدم پرداخت مالیات تکلیفی

همان طور که گفته شد برای پرداخت مالیات تکلیفی زمان معینی تعیین میگردد و مشمولین موظف هستند رد زمان تعیین شده مالیات خود را پرداخت کنند.

در صورتی که فرد مشمول پرداخت مالیات تکلیفی مالیات خود را در زمان مقرر به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت نکند مشمول جریمه میشود و باید بر اساس قانون مبلغی را به عنوان جریمه نیز پرداخت کند.

به طول مثال عدم پرداخت به موقع مالیات تکلیفی، شامل جریمه ای معادل ۱ درصد از میزان مالیات پرداخت نشده است و شما موظف به پرداخت آن به سازمان امور مالیاتی هستید، و به علاوه این موضوع، به ازای هر ماه دیرکرد ۲٫۵ درصد به این میزان افزوده می شود. همانطور که میدانید این درصد ها با توجه به ارقام بالا، مبلغ قابل توجهی خواهند بود، پس در پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی دریغ نکنید و مبلغ معین شده را در زمان معین و تعیین شده پرداخت کنید.

گاهی ممکن است سازمان امور مالیاتی از فرد خاطی شکایت کند که در این صورت بر اساس قانون به 6 ماه الی 2 سال حبس تعزیری محکوم خواهد شد.

  • بخشودگی جرایم مالیات های تکلیفی

در صورتی که کسانی که مشمول پرداخت مالیات تکلیفی هستند در زمان تعیین شده و بر اساس تسهیلاتی که برای پرداخت مالیات تکلیفی ارائه کرده اند مالیت خود را پرداخت نکنند مشمول جریمه میشوند و موظف هستند علاوه بر مالیات تکلیفی مبلغی را به عنوان جریمه پرداخت کنند.

در صورتی که مودیان مالیات تکلیفی در زمان مقرر مالیات خود را پرداخت کنند میتوانند از تسهیلاتی که برای این منظور در نظر گرفته شده است بهره مند شوند.

از شرایط بخشودگی جرایم مالیات های تکلیفی این است که مشمولین در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم کنند.

اگر شما برای پر کردن اظهارنامه مالیاتی مشکل دارید و میخواهید از کارشناسان این حوزه کمک بگیرید میتوانید با همکاران ما تماس بگیرید و یا با مراجعه به صفحه خدمات اظهارنامه مالیاتی با قیمتی استثنایی خدمات باکیفیت و تخصصی دریافت کنید.

پاسخگوی سوالات شما
جهت پاسخگویی به سوالات مالی و مالیاتی خود می توانید از خدمات رایگان مرکز مالی اقتصادی همت تراز از قبیل مشاوره مالیاتی در زمینه تراکنش های بانکی، مشاوره مالیاتی املاک و خانه های خالی، مشاوره مالیاتی در راستای ماده 181 و پلیس مالیاتی، مشاوره مالیاتی اصناف، مشاوره مالیات فهرست معاملات فصلی، مشاوره مالیاتی سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی استفاده کنید. کافیست با مشاوران مرکز مالی اقتصادی همت تراز از طریق فرم زیر در ارتباط باشید. کارشناسان همت تراز در اسرع وقت با شما در ارتباط خواهند بود.
=
خدمات مشاوره Consulting services
مجوزها authorizition
09140405012