قوانین جدید دادرسی مالیاتی



دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی فرایندی است در خصوص کلیه مسائل مالیاتی که به اختلافات میان مودی و ماموران مالیاتی می پردازد که نه تنها در خصوص مبلغ مالیات بلکه نحوه وصول مالیات را نیز در بر می گیرد. در صورتی که پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی، مالیات اعلام شده توسط مودی توسط کارشناسان مالیاتی رد شود مودی ۳۰ روز مهلت دارد تا نسبت به برگ تشخیص مالیات اعتراض نماید.استفاده از مشاور مالیاتی مطمئن ترین و بهترین راه برای قوانین جدید دادرسی است. مشاوران مالیاتی همت تراز، با داشتن سال‌ها تجربه در عرصه مالیات ، آماده ارائه خدمات مشاوره مالیاتی در سراسر ایران است. از طریق فرم زیربا ما در ارتباط باشید.

دادرسی مالیاتی چیست؟

 دادرسی مالیاتی فرایندی است که امکان رسیدگی به پرونده توسط خود شخص حقیقی یا حقوقی یا از طریق مشاوران مالیاتی وی امکان پذیر می باشد. حال با توجه به تسلط بر قوانین و مقررات، بخشنامه ها و آیین‌نامه‌های متعدد، آشنایی با استانداردهای حسابداری و حسابرسی و همچنین تجربه کافی، بایستی مشاوران مالیاتی با چنین ویژگی هایی جهت پیگیری فرایند دادرسی در نظر بگیرید، ما در مرکز مالی اقتصادی همت تراز  آماده همکاری با شما می باشیم.

هدف از دادرسی مالیاتی

بر اساس قانون، تمام اشخاص حقیقی و حقوقی که در ایران مشغول بکارند و درآمد کسب می‌کنند و همین‌طور تمامی افرادی که تبعه ایران هستند و منبع درآمدشان از ایران است، موظف هستند اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی را تکمیل و ارسال کنند. به عبارت دیگر، صاحبان کسب ‌و کارهایی که منبع درآمدشان از ایران است، باید به‌صورت خود اظهاری میزان مالیات پرداختی خود را محاسبه و اعلام کنند حال اگر کارشناسان امور مالیاتی، مبلغی را که صاحبان کسب‌وکارها به‌عنوان مالیات پرداختی محاسبه و اعلام می‌کنند، را نپذیرد. صاحبان کسب ‌وکارها طبق قانون می‌توانند اعتراض کرده و از اظهارنامه مالیاتی خود دفاع کنند. در واقع دادرسی مالیاتی، اعتراض به پروسه برگ تشخیص مالیاتی می باشد که توسط کارشناسان امور مالیاتی تعیین می شود و به صاحبان کسب‌وکارها ابلاغ می گردد.

نکات کلیدی دادرسی مالیاتی

  1. مودی بایستی 30 روز پس از تاریخ ابلاغ، اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی خود را اعلام کند، در صورت عدم اعتراض به برگ تشخیص، برگ قطعی صادر می شود.
  2. در صورت صدور برگ قطعی، تنها در هیات 251 مکرر قابل طرح و رسیدگی خواهد بود.
  3. شورای عالی مالیاتی فقط می تواند از لحاظ شکلی رسیدگی کند، و جهت تعدیل می تواند به هیات همعرض موضوع ماده 257، پرونده ارسال نماید.

قوانین جدید دادرسی مالیاتی

روش های رسیدگی به دادرسی مالیاتی چگونه است؟

مرجع رسيدگي به كليه اختلاف هاي مالياتي جز در مواردي كه ضمن  مقررات قانون مالیاتهای مستقیم مرجع ديگري پيش بيني شده، هيأت حل اختلاف مالياتي است که اولین هیات آن موضوع هیات بدوی در راستای ماده 244 می باشد و درصورتی که مودی نسبت به آرای هیات معترض باشد به هیات تجدید نظر موضوع ماده 247 ارجاع خواهد و درصورتی که نسبت به آن معترض باشد پرونده به هیات ماده 251 ارجاع خواهد شد و در نهایت اخرین مرحله اعتراض، هیات دیوان عدالت اداری می باشد.

داد رسی مالیاتی توسط چه کسی انجام می شود؟

بعد از صدور رای هیات سه نفره وزیر امور اقتصادی و دارایی، برای شکایت به دیوان عدالت اداری سه ماه فرصت دارید.

  •  مراجعه به اداره امور مالیاتی صادرکننده برگ تشخیص

 در صورتی که لایحه اعتراض مالیاتی از اسناد و مدارک مثبته کافی برخوردار باشد، در همین گام نتیجه رضایت بخش برای مودیان مالیاتی حاصل می گردد و نیازی به پیگیری در مراجع بالاتر نمی باشد. در این مرحله باید حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز بعد از دریافت برگ تشخیص، نسبت به تنظیم لایحه دفاعی مالیاتی خود اقدام نمایید.

  • هیات حل اختلاف مالیاتی

 هیات حل اختلاف مالیاتی، یک مجموعه سه نفره متشکل از قاضی، نماینده اداره امور مالیاتی و نماینده اتحادیه صنف یا اتاق بازرگانی یا … مودی می باشند. در مرحله دوم برای پیگیری اعتراض باید مدارک و مستندات هیات سه نفره ارائه گردد. در جریان رسیدگی به اعتراض مودی، شخص مودی یا نماینده قانونی باید به صورت حضوری به تشریح اعتراض خود در برابر هیات حل اختلاف بپردازد. سپس رای از سوی هیات صادر می‌گردد. در صورت عدم نتیجه مدنظر به حکم صادره بایستی ظرف مدت 20 روز اعتراض نمایید، در صورت اعتراض این هیات مکلف است که مجدد به پرونده شما رسیدگی کند. حال اگر از نتیجه بدست آمده رضایت نداشته باشید، باید در مرجع بالاتر مراحل دادرسی مالیاتی را پیگیری نمایید.

  • شورای عالی مالیاتی

تنها ظرف مدت دو ماه پس از صدور رای هیات حل اختلاف مالیاتی مهلت دارید که به شورای عالی مالیاتی اعتراض کنید. شورای عالی مالیاتی رای صادر شده از سوی هیات حل اختلاف مالیاتی با مدارک و مستندات کافی مجدد بررسی می‌کند. در صورتی که رای صادر شده در این مرحله رد شود، پرونده به اداره امور مالیاتی ارجاع داده می‌شود و این اداره مکلف است مبلغ مالیات صحیح مودی را محاسبه کند. در غیراینصورت اگر رای صادر شده از سوی هیات اختلاف در این مرحله تأیید شد، جهت پیگیری می توان در مرجع بالاتر مراحل دادرسی مالیاتی اقدام کنید.

  • هیات سه نفره وزارت اقتصاد و دارایی (هیات 251 مکرر):

 به ندرت رسیدگی به دادرسی مالیاتی پرونده تا مراحل چهارم و پنجم ادامه پیدا می کند. با این حال، هیات سه نفره توسط شخص وزیر امور اقتصادی و دارایی تعیین می‌گردد که مجدد هر آنچه در طول سه مرحله قبل رخ داده را به همراه اعتراض مودی بررسی نماید. سپس رای هیات سه نفره صادر می گردد، در صورتی که رای صادره مورد تایید قرار نگیرد، می‌توانید جهت پیگیری اعتراض خود برای آخرین بار به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید.

  • دیوان عدالت اداری

آخرین و بالاترین مرجع رسیدگی‌کننده به اعتراضات مالیاتی می باشد. بعد از صدور رای هیات سه نفره وزیر امور اقتصادی و دارایی، برای شکایت به دیوان عدالت اداری سه ماه فرصت دارید. در این مرجع نیز رسیدگی به پرونده مطابق با قوانین صورت گرفته و در نهایت رای قطعی صادر می‌گردد. رای صادره در این مرحله توسط دیوان عدالت اداری لازم ‌الاجرا خواهد بود.

 

  نتیجه گیری:

شاید در نگاه اول فرآیند دادرسی مالیاتی به نظر ساده بیاید، اما برای گرفتن نتیجه مدنظر در هر مرحله از فرآیند دادرسی مالیاتی، داشتن آگاهی و تسلط به قوانین و مقررات مالیاتی و تجربه دادرسی مالیاتی است. با توجه به تعدد قوانین با دانش عمومی از مالیات، فرآیند دادرسی مالیاتی موفقی نخواهد داشت.

شرکت در هیات ها، تنظیم لوایح مالیاتی، همچنین تخصصی ترین خدمات مالی، مالیاتی، حسابرسی و حسابداری را با بالاترین کیفیت از مرکز مالی اقتصادی همت تراز بخواهید.

پاسخگوی سوالات شما
جهت پاسخگویی به سوالات مالی و مالیاتی خود می توانید از خدمات رایگان مرکز مالی اقتصادی همت تراز از قبیل مشاوره مالیاتی در زمینه تراکنش های بانکی، مشاوره مالیاتی املاک و خانه های خالی، مشاوره مالیاتی در راستای ماده 181 و پلیس مالیاتی، مشاوره مالیاتی اصناف، مشاوره مالیات فهرست معاملات فصلی، مشاوره مالیاتی سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی استفاده کنید. کافیست با مشاوران مرکز مالی اقتصادی همت تراز از طریق فرم زیر در ارتباط باشید. کارشناسان همت تراز در اسرع وقت با شما در ارتباط خواهند بود.
=
خدمات مشاوره Consulting services
مجوزها authorizition
09140405012