قانون معافیت مالیاتی شرکت های دانش بنیان



معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان

معافیت مالیاتی دانش بنیان یا همان شرکت های دانش بنیان جزو مباحث بسیار مهم این روزها می باشد. در ادامه این مقاله از مرکز مالی اقتصادی همت تراز  بصورت کامل به تشریح این موضوع می پردازیم : 

شرکتهای دانش بنیان یکی از انواع شرکت‌هایی هستند که در راستای گسترش اختراع و نوآوری به فعالیت می‌پردازد. این شرکت‌ها در حوزه فناوری‌های برتر به خصوص تولید نرم‌افزار دارای فعالیت هستند.

شرکت‌های دانش بنیان با هدف هم‌افزایی علم، ثروت، توسعه  اقتصاد دانش محور و استفاده بهینه  از پتانسیل‌های دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی مورد تایید وزارت علوم تحقیقات  ایجاد می‌گردد. شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان توانایی تحقق اهداف  علمی کشور شامل گسترش اختراع و نوآوری، تجاری سازی نتایج تحقیق، توسعه شامل طراحی، تولید کالا و خدمات محصولات دانش بنیان با ارزش افزوده دارا می باشند.

 

شرکت دانش بنیان چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

  1. زمینه‌سازی برای بهرمندی از توان علمی دانشگاه‌ و مجموعه‌های تحقیقاتی و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در کشور
  2. افزایش میزان درآمد تخصصی دانشگاه‌ها و واحدهای تحقیقاتی
  3. تجاری نمودن نتایج تحقیقات علمی
  4. افزایش انگیزه برای دانشگاه و اعضای هیات علمی در فعالیت و امور مربوط به پاسخگویی خواسته‌های جامعه و فراهم‌سازی منبع درآمد و افزایش حقوق برای  اعضای  هیات علمی دانشگاه‌ها
  5. تغییر و تحول در نتایج اجتماعی با وجود افراد محترم علمی در این زمینه

 

حمایت ها و تسهیلات قابل اعطاء به شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان

  1. معافیت از پرداخت مالیات، عوارض،حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال
  2.  تأمین تمام یا بخشی از هزینه تولید، عرضه یا به کارگیري نوآوري و فناوري با اعطاء تسهیلات کم بهره یا بدون بهره بلندمدت یا کوتاه مدت
  3. اولویت استقرار واحدهاي پژوهشی، فناوري و مهندسی و تولیدي شرکتها و مؤسسات دانش بنیان در محل پارکهاي علم و فناوري، مراکز رشد، مناطق ویژه علم و فناوري و یا مناطق ویژه اقتصادي
  4.  ایجاد پوشش بیمه اي مناسب براي کاهش خطر پذیري محصولات دستاوردهاي دانش، نوآوري و فناوري در تمام مراحل تولید، عرضه و به کارگیري
  5.  تسهیل شرایط مناقصه در موضوعات مرتبط با علم، ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور و استفاده بهینه از  پتانسیل‌های دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی مورد تایید وزارت علوم تحقیقات

 

مالیات شرکت های دانش بنیان

محصولات و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان اگر در راستای فصل سوم قانون مالیات بر ارزش‌افزوده مصوب سال 1400 باشد دارای معافیت بوده و در غیر اینصورت معافیت ارزش افزوده خاصی که مرتبط با این دسته از شرکتها باشد مصوب نشده است.

کارکنان شرکت های دانش بنیان مشمول معافیت ماده 91 قانون مالیات های مستقیم (معافیت حقوق و دستمزد) می شوند به شرط اینکه تشخیص موضوع، محل فعالیت، تعیین فهرست کارکنان شاغل در پارک علم و فناوری و فرآیند ارزیابی توسط رئیس همان پارک علم و فناوری تایید گردد و لیست حقوق و دستمزد به صورت الکترونیکی برای سازمان امور مالیاتی ارسال شود.

معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان

معافیت مالیات شرکت های دانش بنیان

برابر با اصل ۵۱ قانون اساسی هیچ مالیاتی وضع نمی‌شود مگر به موجب قانون و هیچ معافیت و بخشودگی داده نمی‌شود مگر به موجب قانون. در این راستا معافیت مالیات شرکت‌های دانش‌بنیان در خصوص مالیات عملکرد به دو دسته تقسیم می شوند.

  1. معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری .
  2. معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان غیرمستقر در پارک علم و فناوری .

شرکت های دانش بنیان دارای تقسیم بندی های بسیار جزئی می باشند  که در صورت نیاز به مشاوره مالیاتی در اصفهان می توانید با کارشناسان مرکز مالی اقتصادی همت تراز می تواند در ارتباط باشید تا پاسخگوی سوالات شما باشند. 

 

 معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان

  • مستقر در پارک علم و فناوری

شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری که از مدیریت پارک مجوز استقرار و فعالیت دریافت می‌کنند. این شرکت‌ها با توجه به قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری از معافیت مالیاتی برخوردار هستند. در واقع این شرکت‌ها نیازی به دریافت مجوز از کارگروه ارزیابی مالیاتی ندارند.

مدت معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری ۲۰ سال از تاریخ صدور مجوز از طرف رئیس پارک است. این معافیت در خصوص درآمدهای حاصل از فعالیت‌های مذکور در مجوز که صرفاً در پارک علم و فناوری تحقق می‌یابد، است.

  • غیرمستقر در پارک علم و فناوری

بر اساس قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های دانش‌بنیان سطح ۱ اعم از نوپا و تولیدی سطح ۱ از معافیت مالیاتی برخوردار هستند. معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان صرفاً برای درآمدهای مشمول مالیات شرکت‌های دانش‌بنیان است. توجه نمایید که معافیت مالیات بر درآمد باید ناشی از قراردادها و فعالیت‌های تحقیق و توسعه، تجاری‌سازی و تولید محصولات و خدمات دانش‌بنیان در حوزه فناوری برتر و با ارزش‌افزوده  به‌ویژه در تولید نرم‌افزارهای مربوطه باشد.

به عبارت بهتر معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان صرفاً مربوط به درآمدهای ناشی از مصادیق فعالیت‌های دانش‌بنیان است که هرساله توسط کارگروه ارزیابی به اداره امور مالیاتی ارسال می‌شود.  مدت معافیت شرکت‌های دانش‌بنیان ۱۵ سال است. البته باید توجه نمایید که هرسال باید موضوعات معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان موردبررسی در کارگروه قرار گیرد.

 

نتیجه گیری:

مطابق آئین‌نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری ها و اختراعات، شرکت ها و مؤسساتی که در زمینه «گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری» و «تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل (طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده بالا» فعال باشند، دانش‌بنیان محسوب می‌‌شوند.

این آئین‌نامه اجرایی با توجه به در نظر گرفتن شرایط معافیت های مالیاتی و گمرکی برای شرکت های دانش‌بنیان، در واقع حمایتی جامع‌نگرانه از سرمایه‌های این شرکت هاست.

 اگر برای پرداخت مالیات شرکتهای دانش بنیان با مشکل مواجه شده اید و می خواهید از برترین کارشناسان مالیاتی بهره مند شوید همین حالا با مرکز مالی اقتصادی همت تراز تماس گرفته و یا جهت ارتباط با مشاورین این مرکز اطلاعات تماس خود را در فرم مشاوره مالیاتی وارد نموده تا در اسرع وقت کارشناسان ما با شما تماس حاصل فرمایند.

پاسخگوی سوالات شما
جهت پاسخگویی به سوالات مالی و مالیاتی خود می توانید از خدمات رایگان مرکز مالی اقتصادی همت تراز از قبیل مشاوره مالیاتی در زمینه تراکنش های بانکی، مشاوره مالیاتی املاک و خانه های خالی، مشاوره مالیاتی در راستای ماده 181 و پلیس مالیاتی، مشاوره مالیاتی اصناف، مشاوره مالیات فهرست معاملات فصلی، مشاوره مالیاتی سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی استفاده کنید. کافیست با مشاوران مرکز مالی اقتصادی همت تراز از طریق فرم زیر در ارتباط باشید. کارشناسان همت تراز در اسرع وقت با شما در ارتباط خواهند بود.
=
خدمات مشاوره Consulting services
مجوزها authorizition
09140405012