کاربرد مالیات غیر مستقیم



کاربرد مالیات غیر مستقیم

در این مقاله از مرکز مالی اقتصادی همت تراز که در زمینه های خدمات مالیاتی از جمله : تهیه صورت های مالی شرکت ها، پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان، دفاع از پرونده های مالیاتی و کاهش مالیات، تهیه صورت های مالی شرکت ها، مالیات بر ارزش افزوده فعالیت می کنند که در این مقاله به کاربرد مالیات غیر مستقیم می پردازیم:

مالیات غیرمستقیم چندین کاربرد دارد. مهم‌ترین آنها بالا بردن درآمد دولت است. مالیات فروش و مالیات بر ارزش افزوده نقش مهمی در این زمینه دارند و در سراسر جهان از مالیات برارزش افزوده استفاده می شود. تفاوت میان این دو مالیات این است که مالیات فروش توسط خریدار در لحظه خرید کالا یا خدمات نهایی پرداخت می‌شود در حالی که مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی چندمرحله‌ای بر کالاها و خدمات است که جزء به جزء در هر مرحله از تولید و توزیع کالاها خدمات، نسبت به ارزشی که توسط هر واحد مالیات‌پرداز به آن کالا یا خدمت اضافه شده، جمع‌آوری می‌شود.

مالیات غیر مستقیم

مالیات غیرمستقیم به مالیات‌هایی مانند (مالیات فروش، مالیات به ازای واحد، مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات کالاها و خدمات (GST)، مالیات تولید، مالیات بر مصرف، تعرفه) گفته می‌شود که قبل از رسیدن کالاها و خدمات به دست مشتری، اعمال می‌شود و خریدار مالیات غیرمستقیم را به عنوان بخشی از قیمت بازاری کالا یا خدماتی که خریده است، می‌پردازد.

مالیات غیرمستقیم از انواع مالیات هایی است که پرداخت کننده مشخصی ندارد. در اصطلاحات تخصصی مالیات غیرمستقیم در مقابل مالیات مستقیم قرار می گیرد. در واقع می توان گفت در هر کشوری مالیات به عنوان یکی از روش های کسب درآمد برای هر دولتی شناخته می شود. مالیات از افراد حقیقی و حقوقی دریافت میشود که انواع مختلفی دارد. از تولید کننده تا وارد کننده محصولات مختلف و حتی یک شهروند عادی همگی ملزم به پرداخت مالیات هستند. با توجه به اشخاص حقیقی و حقوقی نوع مالیاتی که پرداخت می کنند متفاوت است، که به دو دسته مالیات های مستقیم و غیرمستقیم تعریف شده است. در مورد مالیات غیرمستقیم باید گفت در واقع فرد خاصی این نوع مالیات را پرداخت نمی کند. مالیات غیرمستقیم به عنوان ارزش افزوده یا حق واردات کالا تعریف می شود. در واقع فرد خریدار، مالیات غیرمستقیم را به صورت ارزش افزوده یا واردات کالا پرداخت می کنند. این موضوع برای کالاهای وارداتی نیز صدق می کند.

مالیات غیر مستقیم چیست؟

در مالیات غیرمستقیم خریدار یا واردکننده کالا مبلغی را بابت واردات کالا به داخل کشور به دولت پرداخت می کند.

در بسیاری از مواقع مودیان این نوع مالیات متوجه نمی شوند که چه زمانی و کجا این مالیات را پرداخت کرده اند. این مالیات سهم بالایی از درآمدهای مالیاتی دولت را شامل می شود و شناخت آن ضروری است.

مالیات غیرمستقیم ، به هر نوع مالیاتی اطلاق می‌شود که در ابتدا توسط شخص حقیقی یا حقوقی پرداخت نشده است و به طور خودکار تحت عنوان هزینه به قیمت کالا یا خدمات اضافه می‌شود. برای مثال، مالیات بر ارزش افزوده (مالیات بر مبلغ فروش کالاها یا خدمات)، مالیات بر عوارض و عواید (مانند مالیات بر سود بانکی) و دیگر مالیات‌هایی که از طریق کالاها و خدمات پرداخت می‌شوند، به عنوان مالیات غیرمستقیم شناخته می‌شوند. این نوع مالیات، در مقیاس بزرگ از درآمد دولت تشکیل می‌دهد و برای تنظیم بازار و کنترل تورم نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شما می توانید با مشاورین همت تراز یکی از بهترین موسسه حسابداری در اصفهان  تماس گرفته تا با ارائه  خدمات حسابداری در اصفهان شما را همراهی نمایند. 

کاربرد مالیات غیر مستقیم

انواع مالیات غیر مستقیم

مالیات غیرمستقیم به عنوان یکی از ابزارهای مهم دولت برای جمع‌آوری درآمد، به صورت غیرمستقیم بر رفتار و عملکرد افراد اثر می‌گذارد. انواع مختلفی از مالیات غیرمستقیم در ایران وجود دارند که به شرح زیر هستند:

مالیات بر ارزش افزوده (مالیات مصرف):

 این مالیات بر اساس ارزش افزوده هر محصول یا خدمت و بر اساس درصد های متفاوت محاسبه می‌شود و در آخر به قیمت نهایی محصول یا خدمت افزوده می‌شود.

مالیات بر درآمد (مالیات از دستمزد):

 این مالیات بر مبلغ دریافتی کارگر از کارفرما محاسبه می‌شود. نرخ مالیات بر دستمزد در ایران، از 10 تا ۳۵ درصد متغیر است و با افزایش درآمد، نرخ مالیات بر دستمزد نیز افزایش می‌یابد.

مالیات بر مال (مالیات املاک و مستغلات):

 این نوع مالیات بر ارزش خالص مالکیت املاک و مستغلات شهری و روستایی محاسبه می‌شود. در ایران، نرخ مالیات بر مال به صورت سطحی در نظر گرفته شده و به ازای هر مترمربع از زمین یا هر مترمربع از ساختمان، مبلغی مشخص محاسبه می‌شود.

مالیات بر مواد معدنی (عوارض):

این مالیات بر ارزش مواد معدنی که از معادن کشور استخراج شده محاسبه می‌شود. نرخ این مالیات بر اساس نوع معدن و حجم استخراج مشخص می‌شود.

مالیات بر برخی کالاهای وارداتی:

برخی از کالاهای وارداتی مالیات خاص خود را دارند که در سطح گمرک، باید پرداخت شود.

مالیات بر ارث:

چنانچه شخصی فوت شد، برای تقسیم اموال در بین ورثه، ابتدا باید بدهی های شخص فوت شده پرداخت شود که بدهی مالیات بر ارث یکی از آنها است. به این صورت که هر کدام از ورثه باید به نسبت سهمی که از اموال می برد ، میزان مشخصی از مالیات را پرداخت کند.

مالیات حق تمبر:

هزینه ای که از افراد بابت تمبری که بر روی سندها برای رسمیت بخشی به آنها چسبانده می شود، پرداخت می کنند ، به آن مالیات حق تمبر گفته می شود.

نتیجه گیری:

 نقش مالیات‌های غیرمستقیم در جوامع و اقتصادهای کمتر توسعه‌یافته در مقایسه با کشورهای بیشتر توسعه‌یافته مهم‌تر است و هدف تأمین مخارج دولت را به آسانی محقق می‌کند. این مالیات‌ها، نرخ سرمایه‌گذاری را از راه تقلیل مصرف، بالا می‌برند و ضریب افزاینده پس‌انداز را رشد می‌دهند. به هر حال، روی‌آوری به مالیات‌های غیرمستقیم در این کشورها زیاد است. در کشور ایران نیز انواع مالیات های غیر مستقیم با نرخ های مشخص از اشخاص بر حسب مورد دریافت می گردد.

شما می توانید با مشاورین همت تراز یکی از بهترین موسسه حسابداری در اصفهان  تماس گرفته تا با ارائه  خدمات حسابداری در اصفهان شما را همراهی نمایند. 

پاسخگوی سوالات شما
جهت پاسخگویی به سوالات مالی و مالیاتی خود می توانید از خدمات رایگان مرکز مالی اقتصادی همت تراز از قبیل مشاوره مالیاتی در زمینه تراکنش های بانکی، مشاوره مالیاتی املاک و خانه های خالی، مشاوره مالیاتی در راستای ماده 181 و پلیس مالیاتی، مشاوره مالیاتی اصناف، مشاوره مالیات فهرست معاملات فصلی، مشاوره مالیاتی سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی استفاده کنید. کافیست با مشاوران مرکز مالی اقتصادی همت تراز از طریق فرم زیر در ارتباط باشید. کارشناسان همت تراز در اسرع وقت با شما در ارتباط خواهند بود.
=
خدمات مشاوره Consulting services
مجوزها authorizition
09140405012