نحوه معافیت مالیاتی کارگاه های تولیدی




نحوه معافیت مالیاتی کارگاه های تولیدی: همانگونه که می‌دانید یکی از راه های تقسیم عادلانه ثروت بین افراد جامعه پرداخت مالیات می‌باشد و دولت با دریافت مالیات از اشخاص حقیقی و حقوقی یک کانال مالی برای تأمین مخارج و هزینه‌های کشور ایجاد می‌کند. بدلیل وجود قوانین سخت و مشخص در خصوص فرار مالیاتی، صاحبان کسب‌ وکار پیش از شروع هرگونه فعالیتی از بابت میزان و چگونگی پرداخت مالیات دغدغه‌های بسیاری دارند. 

در این مقاله از مرکز مالی اقتصادی همت تراز که در زمینه های خدمات مالیاتی از جمله : تهیه صورت های مالی شرکت ها، پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان، دفاع از پرونده های مالیاتی و کاهش مالیات، تهیه صورت های مالی شرکت ها، مالیات بر ارزش افزوده فعالیت می کنند به نحوه معافیت مالیاتی کارگاه های تولیدی می پردازیم : 

 

معافیت مالیاتی کارگاه ها

کشور ما جز سومین کشور تولید کننده صنایع دستی در جهان می باشد و برای حفظ این موفقیت، تمامی کارگاه های تولیدی صنایع دستی تا سقف 2 میلیارد ریال، معاف از پرداخت مالیات می باشند، و اگر درآمد آن ها بیشتر از میزان تعیین شده باشد، به اندازه مازاد آن مبلغ تعیین شده مشمول مالیات می شود.

با این‌حال دولت برای کاهش فشار و نگرانی فعالان کسب ‌وکار قوانینی را در جامعه حاکم کرده است، که طبق آن مشاغلی که تعیین مالیات بر روی آن‌ها موجب کندشدن فعالیت اقتصادی آنها شود یا مشاغلی که تأثیر زیادی بر روی پیشرفت نهایی جامعه دارند را از پرداخت مالیات معاف می‌کند.

چه کارگاه هایی شامل معاف مالیاتی می شوند ؟ 

بر اساس حکم کلی مشخص شده است که کلیه کارگاه های تولیدی از جمله :فرش دستباف، صنایع دستی، شرکت های تولیدی و اتحادیه های تولیدی و کارگاه های مربوط به آن معاف از مالیات می باشند.

این معافیت هیچ ارتباطی به تعداد کارگران، میزان حقوق و شرایط بیمه آن ها ندارد. این معافیت فقط مربوط به کارگاه های تولیدی این محصولات می باشد و فروشندگان و فعالان حوزه فروش این محصولات از این معافیت برخوردار نمی باشند.

معافیت فقط برای بالا بردن انگیزه کاری صنعتگران و هنرمندان می باشد تا بتوانند به صورت گسترده در این حوزه فعالیت و سرمایه گذاری داشته باشند.

 

مالیات کارگاه های تولیدی

انجام فعالیت های واحد تولیدی، از نظر قانونی نوعی عملیات تجاری و انتفاعی می باشد که تعهدات مالیاتی را در پی خواهد داشت و این مسئله به عنوان بخش مهمی از دغدغه های مالکان واحدهای تولیدی مطرح می گردد. در حقیقت، فعالیت های واحد تولیدی به دلیل آنکه نقش موثر و مهمی را در اقتصاد و اشتغال جامعه ایجاد می کند، مشمول قوانین مالیاتی می شود.

تبصره های مالیات کارگاه های تولیدی

طبق تبصره ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌ های مستقیم، در راستای سیاست‌ های حمایت از تولید، نرخ مالیات اشخاص حقوقی دارای پروانه بهره برداری از وزارتخانه‌ های مربوطه در فعالیت‌ های تولیدی در سال ۱۴۰۱، معادل پنج واحد درصد کاهش می یابد و از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته است. این طرح اضافه بر سایر بخشودگی‌ ها، معافیت ها و مشوق‌ های قانونی می‌ باشد.

شرکت های تولیدی و نه مالکان آن، به عنوان مودی تابع مقررات مالیاتی شخص حقوقی شناخته می شوند و مجموع درآمدهای شرکت تولیدی مشمول مالیات قرار خواهد گرفت. در واقع شرکت های تولیدی تکالیف مالیاتی مربوط به اشخاص حقوقی همچون ارائه ترازنامه، دفاتر و حساب سود و زیان را بر عهده دارند.

نرخ مالیاتی شرکت تولیدی در قانون مالیات های مستقیم برابر با بیست و پنج درصد درآمد مشمول مالیات است که در حقیقت سهامداران شرکت تولیدی، مسئولیت مالیاتی ندارند و بابت سود سهام دریافتی از شرکت تولیدی نیز مالیاتی را پرداخت نخواهند کرد. همچنین، مدیران شرکت های تولیدی، مشمول برخی تکالیف مالیات مربوط به شرکت تحت مدیریت خود خواهند بود.

 

شرایط معافیت کارگاه های تولیدی

هنرمندان و فعالان حوزه هنری و صنایع دستی، برای داشتن معافیت و برخورداری از این شرایط معافیت، باید در سامانه رسمی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ثبت نام کرده باشند و شناسه ثبت نام خود را دریافت کرده باشند.

قانونگذار شرایطی را برای معافیت مالیاتی واحدهای تولیدی در مناطق محروم قرار داده است. مهمترین این شرایط شامل موارد زیر است:

  • داشتن پروانه بهره‌برداری و یا قرارداد معتبر از مراکز مربوطه
  • استقرار محل شرکت تولیدی بسیار مهم است. مثلاً شرکت تولیدی نباید در فاصله 120 کیلومتری تهران و یا 30 کیلومتری مرکز بقیه استان‌ها باشد.
  • اظهار صادقانه میزان درآمد
  • واحدهای تولیدی حتماً باید در اظهارنامه میزان درآمد خود را به صورت شفاف بیان نمایند. در غیر این صورت نه تنها معاف از مالیات نمی‌شوند، بلکه جریمه نیز خواهند شد. پس واحدهای تولیدی باید تلاش کنند نهایت صداقت را با سازمان‌های مالیاتی داشته باشند.

نکات مهم معافیت کارگاه های تولیدی

مانند هر کار دیگری برای معافیت از مالیات، باید به نکات مهمی توجه کرد. این نکات شامل موارد زیر است:

  • در قانون، ما دارای شخصیت حقیقی و حقوقی هستیم. معافیت از مالیات تنها شامل اشخاص حقوقی است.
  • واحدهای تولیدی به دو دسته دولتی و غیر دولتی تقسیم می‌شوند.

معافیت مالیاتی برای واحدهای دولتی در نظر گرفته نشده است. این معافیت فقط برای واحدهای غیردولتی است. البته در برخی از موارد استثنا نیز واحدهای دولتی نیز می‌توانند از معافیت استفاده نمایند.

 

میزان معافیت کارگاه های تولیدی

بر اساس قانون جدید در ابتدای فروردین سال 95، کارگاه های تولیدی و معدنی تا 13 سال از پرداخت مالیات معاف می باشند.

همچنین بر اساس این قانون تصویب شده، اشخاص حقوقی غیردولتی کارگاه های تولیدی متمرکز در مناطق کمتر توسعه یافته به مدت زمان 10 سال و در سایر مناطق به مدت زمان 5 سال از پرداخت مالیات معاف می باشند.

حال اگر این واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی کمتر توسعه یافته فعالیت داشته باشند، به مدت زمان 13 سال و در دیگر مناطق به مدت زمان 7 سال از پرداخت مالیات معاف می باشند.

البته برای استفاده از معافیت مالیاتی، این واحدهای تولیدی ملزم به داشتن دفاتر قانونی، اسناد و مدارک می باشند و باید  اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان در زمان مقرر شده ارائه دهند. این واحد های تولیدی باید درآمد حاصل از فروش خود را در اظهارنامه ذکر کنند و درآمد کتمان شده در اظهارنامه مشمول نرخ صفر درصد نمی باشد.

معافیت مالیاتی واحدهای تولیدی دارای شرایط و قوانین خاصی است. پرداخت مالیات از مهم‌ترین ارکان توسعه اقتصادی یک جامعه محسوب می‌شود.

 

نحوه محاسبه مالیات واحد های تولیدی

واحد های تولیدی و شرکت های پیمانکاری موظف هستند مالیات فعالیت و عملکرد خود را در سررسید مقرر پرداخت کنند. سررسید پرداخت مالیات برای مبلغ ابرازی در اظهارنامه، برابر با آخرین روز موعد قانونی تسلیم اظهارنامه است. عدم پرداخت مالیات در موعد سر رسید، موجب تعلق جریمه معادل دو و نیم درصد مالیات به ازای هر ماه خواهد بود. ابتدا مودیان بایستی در سامانه ثبت نام نمایند و در غیر این صورت مشمول جریمه تخلفات مالیاتی خواهند شد.

سپس از سامانه های پرداخت مورد تایید سازمان امور مالیاتی استفاده کنند و بایستی برای کلیه ی معاملات خود، صورت حساب معامله را صادر نمایند تا مشمول جریمه مالیاتی نشوند. واحدهای تولیدی بایستی فهرستی از معاملات فصلی خود تهیه نمایند و به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند و از دفتر روزنامه برای ثبت روزانه همه رویدادهای مالی و معاملات خود و از دفتر کل برای انتقال هفتگی رویدادهای ثبت شده از دفتر روزنامه، برخوردار باشند.

نرخ محاسبه مالیات

نرخ محاسبه مالیات براساس نواحی واحدهای مختلف متفاوت است. به این صورتکه، برای مناطق محروم نرخ صفر برای بازه زمانی 10 سال و برای مناطق دیگر نرخ صفر برای 5 سال در نظر گرفته می‌شود.

این مقدار نرخ، برای رشد واحدهای تولیدی در مناطق محروم از اهمیت زیادی برخوردار است. قانون‌گذار نه تنها این قوانین را برای واحدهای تولیدی، بلکه برای بسیاری از هتل‌ها و بیمارستان‌ها نیز این قوانین را قرار داده است.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند نرخ صفر مالیات و معافیت مالیاتی یک معنا دارد، اما این کاملاً اشتباه است. برای برخورداری از نرخ صفر مالیات باید حتماً اظهارنامه مالیاتی را با دقت پر نمایید و صداقت کامل داشته باشید. بعد از طی کردن این مرحله، از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوید.

 

نتیجه گیری

رشد و توسعه یک اقتصاد موفق در گرو داشتن واحدهای تولیدی با کیفیت کاری بالا است. اگر شما هم شرکت تولیدی دارید این روزها قوانین معاف بودن از مالیات برای بسیاری از واحدهای تولیدی وضع شده است.

همیشه تلاش کنید با سازمان‌های مالیاتی نهایت صداقت را داشته باشید، داشتن صداقت باعث برخورداری از معافیت مالیات و عدم جریمه می‌شود. میزان زمان معافیت از مالیات بستگی به مناطق واحدهای تولیدی دارد.

در واحدهای تولیدی در مناطق محروم مقدار زمان معافیت بیشتر از مناطق دارای امکانات و توسعه‌یافته است. معافیت از مالیات تا حد زیادی به رشد کسب و کار و فعالیت شما کمک می‌کند. شما می توانید کمک متخصصین همت تراز موارد تخصصی و مهم را مورد بررسی قرار داده و از مشکلات احتمالی جلوگیری نمائید.

شما می توانید با مشاورین همت تراز یکی از بهترین شرکت حسابداری در اصفهان تماس گرفته تا با ارائه  خدمات حسابداری در اصفهان شما را همراهی نمایند. 

 

 
پاسخگوی سوالات شما
جهت پاسخگویی به سوالات مالی و مالیاتی خود می توانید از خدمات رایگان مرکز مالی اقتصادی همت تراز از قبیل مشاوره مالیاتی در زمینه تراکنش های بانکی، مشاوره مالیاتی املاک و خانه های خالی، مشاوره مالیاتی در راستای ماده 181 و پلیس مالیاتی، مشاوره مالیاتی اصناف، مشاوره مالیات فهرست معاملات فصلی، مشاوره مالیاتی سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی استفاده کنید. کافیست با مشاوران مرکز مالی اقتصادی همت تراز از طریق فرم زیر در ارتباط باشید. کارشناسان همت تراز در اسرع وقت با شما در ارتباط خواهند بود.
=
خدمات مشاوره Consulting services
مجوزها authorizition
09140405012