انواع صورتحساب های الکترونیک در سامانه مودیان



انواع صورتحساب های الکترونیک در سامانه مودیان

 صورتحساب های الکترونیک، یکی از اصطلاحات قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان است.  این قانون کلیه شرکت‌ها را موظف‌ به ثبت فاکتورهای فروش به صورت صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان نموده است. این سامانه سه نوع صورتحساب الکترونیکی (نوع اول، دوم و سوم) را تعریف نموده است. در این مقاله با انواع صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان آشنا می‌شویم تا با دانش این انواع، نوع مناسب صورتحساب را هنگام ثبت در سامانه مودیان انتخاب نماییم و از مشکلات مالیاتی ناشی از وارد کردن اشتباه اطلاعات در صورتحساب‌ها جلوگیری نماییم.

 

صورتحساب های الکترونیکی

در راستای اجرایی شدن قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی جهت ایجاد وحدت رویه اقدام به صدور صورتحساب های الکترونیکی نموده است در این راستا دستورالعمل هایی جهت اطلاع رسانی به مودیان صادر و منتشر نموده است.

دقت داشته باشید که ابزار یا پنل صدور و ارسال صورتحساب الکترونیک در داخل سامانه مودیان طراحی و تببین نشده است و مودیان برای تهیه و ارسال صورتحساب الکترونیکی باید کارهای دیگری را انجام دهند که در ادامه آنها را به طور کامل مرور می کنیم.

 

انواع صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان

 صورتحساب الکترونیکی

بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، انواع صورتحساب به شرح زیر می باشد:

صورتحساب الکترونیکی نوع اول

 صورتحساب الکترونیکی نوع اول، شامل موارد زیر است:

  • نوع فروش (که شامل بورس کالا و انرژی، سامانه تدارکات دولت، حق العملکاری، پیمانکاری داخلی، صادرات، انواع معاملات طلا، جواهر و پلاتین، قبوض خدماتی، بلیط هواپیما، بارنامه)
  • نوع خریدار (مصرف کننده نهایی اشخاص حقیقی یا فعالان اقتصادی)
  • تاریخ و زمان صدور (به صورت دقیق ساعت، دقیقه و ثانیه)
  • در برگیرنده اطلاعات هویتی (شامل شماره اقتصادی، شناسه یا کد ملی یا شناسه فراگیر اتباع خارجی، نشانی کامل پستی، شماره شعبه، برای هر دو طرف خریدار و فروشنده)
  • مشخصات کالا/ خدمات ارائه شده (شامل شناسه کالا یا خدمات، شرح کالا یا خدمات، واحد سنجش، مقدار یا تعداد، مبلغ واحد)
  • فی (مبلغ کل، تخفیفات، مالیات بر ارزش افزوده، مشخص کردن نحوه پرداخت نقدی و نسیه)

به موجب دستورالعمل صدور صورتحساب های  الکترونیکی، مواد 1 و 2 و7 و8 آیین نامه اجرایی موضوع ماده 95 ق.م.م شماره 8840 مورخ 22/01/1401 اصلاح گردید.

صورتحساب های الکترونیک در سامانه مودیان

صورتحساب الکترونیکی نوع دوم

صورتحسابی با اطلاعات کامل فروشنده و اطلاعات کامل کالا/ خدمات و بدون درج اطلاعات خریدار است. این نوع صورتحساب نقدی تلقی شده و از بابت آن اعتبار مالیاتی برای خریدار قابل احتساب نمی باشد.

 

صورتحساب الکترونیکی نوع سوم

این نوع از صورتحساب الکترونیکی، همان رسید پرداخت وجه صادره از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه الکترونیکی پرداخت که حسب مقررات اعلامی سازمان امور مالیاتی کشور، به عنوان پایانه فروشگاهی فروشنده (مودی) پذیرفته می شوند، می باشند.

در این نوع از صورتحساب الکترونیکی صرفاً مبلغ پرداختی و شماره سوئیچ پرداخت، شماره پذیرنده فروشگاهی، شماره پایانه، شماره پیگیری، تاریخ و زمان پرداخت و حداقل مشخصات فروشنده وجود داشته و از بابت آن اعتبار مالیاتی برای خریدار قابل احتساب نمی باشد.

 

 صورتحساب الکترونیکی مالیات چیست؟

بر اساس ماده 169 ق.م.م، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلفند برای معاملات خود صورتحساب هایی صادر و به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند. درحالیکه در سال های اخیر تعدادی از مودیان، با ایجاد صورتحساب های غیر واقعی یا عدم ثبت آن، به دنبال فرار مالیاتی بوده اند. در نتیجه اقدامات مختلفی از سوی دولت و سازمان امور مالیاتی صورت گرفته است که مهمترین آن تصویب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان است. این قانون تعهدات متعددی را برای صاحبان کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی تعیین کرده که مهم ترین آن الزام صدور صورتحساب الکترونیک مالیات از طریق سامانه مودیان توسط فروشندگان کالا و خدمات می باشد که بر اساس مقررات صدور صورتحساب و سپس در اختیار داشتن آنها است.

 

نتیجه گیری:

به‌طور کلی می‌توان گفت صورتحساب‌های الکترونیک نوعی صورت حساب‌ است که در سامانه مودیان شماره‌ی منحصربه‌فرد دارد.

صورت حساب الکترونیک شامل 3 دسته است. صورت حساب مالیاتی یکی از این صورت حساب‌هاست که صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی باید در سامانه ثبت کنند. این اشخاص باید در پایان هر فصل، مشخصات خود و طرف معامله را به شکل کامل در سامانه ثبت نمایند.

همچنین علاوه ‌بر راه‌اندازی سامانه قانون پایانه های فروشگاهی و  سامانه مودیان الصاق دستگاه‌های کارتخوان به سامانه‌ی سازمان امور مالیاتی راه دیگر جلوگیری از فرار مالیاتی است. با این کار از صحت و سقم صورت حساب مطلع خواهید شد. با توجه به نا آگاهی ها در مورد سامانه مودیان، قبل از مشمول جریمه‌شدن مشورت با افراد خبره می تواند کارساز باشد، مشاورین ما در مرکز مالی اقتصادی همت تراز پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

پاسخگوی سوالات شما
جهت پاسخگویی به سوالات مالی و مالیاتی خود می توانید از خدمات رایگان مرکز مالی اقتصادی همت تراز از قبیل مشاوره مالیاتی در زمینه تراکنش های بانکی، مشاوره مالیاتی املاک و خانه های خالی، مشاوره مالیاتی در راستای ماده 181 و پلیس مالیاتی، مشاوره مالیاتی اصناف، مشاوره مالیات فهرست معاملات فصلی، مشاوره مالیاتی سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی استفاده کنید. کافیست با مشاوران مرکز مالی اقتصادی همت تراز از طریق فرم زیر در ارتباط باشید. کارشناسان همت تراز در اسرع وقت با شما در ارتباط خواهند بود.
=
خدمات مشاوره Consulting services
مجوزها authorizition
09140405012